Leer meer over usability testing en waarom het belangrijk is?

Wat is usability testing?

Weten wat er gebeurt op je website? Weten hoe je jouw website kunt verbeteren, zodat deze precies aansluit op de wensen van jouw klanten en bezoeker? Het antwoord op deze vragen kun je vinden door usability onderzoek te doen. Deze video legt in 4 minuten uit wat usability testing is.

 

Een korte samenvatting van deze video. Je leert:

  • Wat usability testen is?
  • Waarom het belangrijk is?
  • Hoe je een eenvoudige test kunt doen?
  • Wanneer je het beste kunt testen.

Het is zo belangrijk om dat usability testen je inzicht geven wat je bezoekers echt doen en willen. Zodra een website ‘te moeilijk’ is, zullen mensen afhaken en je website verlaten. Dat is natuurlijk niet gewenst..

Er wordt in de video ook ingegaan in de wijze hoe je een test op zet. De stappen daarin zijn:

  • Voorbereidingen
  • Uitnodigingen
  • Ken je eigen rol
  • Geef deelnemers concrete opdrachten &
  • Analyseer knelpunten

Het is een enorm leuk en inspirerend traject. Onlangs heb ikzelf een traject mogen begeleiden voor Tele2. Daarbij zat nog een extra component, namelijk eye-tracking. Zo kun je ook zien waar bezoekers naar kijken. Erg waardevol!

Mocht je meer willen weten over usability onderzoek, dan mag je me natuurlijk altijd benaderen.
Ik help je graag!