Usability in de praktijk – het bestelproces optimaliseren

Nieuwsbrief november

Regelmatig zie ik binnen bestelprocessen een paar simpele zaken misgaan met als resultaat dat ik de website verlaat. Maak jij dat ook wel eens mee?

Onderstaand filmpje laat heel duidelijk zien hoe usability werkt. Zeker even kijken!

De highlights uit deze film, zijn gelijk de tips voor het optimaliseren van bestelproces:

  • Help bezoekers snel en het liefst online bij het vergeten van de inlognaam of wachtwoord. Laatst moest ik 5 dagen wachten op een brief met nieuwe inloggegevens %)(*&^%$#
  • Zorg ervoor dat bezoekers even de tijd hebben om het bestelproces te verlaten en onthoud hun gegevens. Soms willen ze nog even overleggen of nadenken. Dan is het fijn als alles er nog staat bij terugkomst.
  • Geef vooraf duidelijk inzicht in de kosten. Hoe eerder bekend is in het bestelproces wat de bijkomende kosten is, hoe groter de kans dat ze het hele proces doorlopen.
  • Zorg dat mensen bij verschillende pagina’s heen en weer kunnen navigeren, waarbij de gegevens die ingevuld zijn blijven staan.
  • Laat bezoekers zelf keuzes aanvinken, vul die niet vooraf in.

Nog een laatste tip van mij: Maak funnels & doelen aan in Google Analytics, zodat je het proces kunt doormeten. Mocht je hier hulp bij wensen, mag je me altijd bellen of mailen.


Nieuw!

Samen met onze collega’s van Y-Catcher! en Frouin Designs organiseren we op 12 november een Open Internet Café. Dit is dé plek om nieuwe kennis en mensen op te doen. We nodigen je bij deze uit voor een kop koffie of thee en een leuke inspirerende ochtend!


Gratis Facebook webinar

Op maandag avond 19 november vindt het volgende webinar van Help ik moet ook iets met social media plaats. Dit gratis webinar staat volledig in het teken van Facebook en de juiste scheiding zakelijk – privé. Ben jij ook wel eens op zoek naar deze grens? Dan is dit webinar echt voor jou!


 

Vul dan onderstaande gegevens in en je ontvangt automatisch maandelijks Online Succes Verzekerd van ons.

 E-mailadres*   Voornaam   Achternaam

*verplicht veld
Uitschrijven kan altijd makkelijk via een link in de e-mail.

Delen via onderstaande social media knoppen waarderen wij enorm. Bedankt!