Een paar basis tips voor LinkedIn

Gisteravond zat ik met de laptop op schoot even op LinkedIn. Even kijken bij al mijn relaties wie op Twitter zit. Dan kan ik deze relaties gelijk volgen op Twitter, toch een ander kanaal. Het is een administratieve klus, die prima te doen is bij een paar simpele televisieprogramma’s. Toen vielen mij een paar zaken op die ik nu wil delen om jou te inspireren de basis binnen LinkedIn op orde te hebben. Inspireren wil ik je ook tijdens ons gratis webinar op 15 oktober 2012 om 20.00 uur.

Website toevoegen aan LinkedIn

Heel veel mensen hebben nog niet de mogelijkheid gebruikt om de naam van hun bedrijf of website te zetten bij hun profiel.

WebsiteAanLinkedInToevoegen

Hiernaast zie je een voorbeeld dat ik vaak tegenkom. De grap is dat deze ‘personal site’ een zakelijke website is,  waar we nu niet zo snel op zouden klikken, toch?

Twitter toevoegen aan LinkedIn

Hoe kun je dit simpel aanpassen? Kies bij het aanpassen van je contactinformatie bij de links voor “other” en je kunt jouw naam geven aan jouw website. Bijvoorbeeld ook Facebook.

Volgens mij heeft niet iedereen z’n twitter adres toegevoegd aan de contactinformatie van LinkedIn. Een simpele stap en zo opgepakt. Ook te doen bij de contactinformatie.

Denk ook aan je tweede account als je er meerdere hebt (dat was bij mij even ontglipt).

Zorg voor een 100% gevuld profiel

Het lijkt niet zo belangrijk als jouw profiel niet helemaal gevuld is. Dat kleine stukje extra, komt nog wel een keer… Onderzoek wijst uit dat het zeker belangrijk is. 40% vaker bij de zoekresultaten van  de zoekmachine van LinkedIn.

Loop door de stappen heen die LinkedIn je aanbiedt om jouw profiel te vullen. Neem dat momentje en jouw profiel zal vaker bekeken worden. Waar uit eindelijk meer klanten uit kunnen komen.

Updates

De laatste tijd merk ik zelf dat LinkedIn voor veel meer zaken gebruikt wordt dan alleen een adressenboek met wat groepen. De updates op de homepage kun je regelmatig (dagelijks) gebruiken om in het zicht van jouw netwerk te blijven. Laat weten waar je mee bezig bent en je bent weer op het netvlies. Houd het wel zakelijk, want LinkedIn is een 100% zakelijk platform.

Wil je echt iets halen uit LinkedIn?

Stuur mij dan een vraag en ik kan je verder helpen. Ik kan jouw profiel naar een hoger niveau trekken en laten weten wat je nog meer kunt doen. Ik help je graag.

Ga vooral de interactie aan, dat helpt jou en je klanten!

Wil je weten hoe je LinkedIn kunt gebruiken om jouw rol als expert te gebruiken bij het vinden van nieuwe klanten? Doe dan mee aan ons gratis webinar!

 

Vul dan onderstaande gegevens in en je ontvangt automatisch maandelijks Online Succes Verzekerd van ons.

 E-mailadres*   Voornaam   Achternaam

*verplicht veld

Uitschrijven kan altijd makkelijk via een link in de e-mail.

Delen via onderstaande social media knoppen waarderen wij enorm. Bedankt!