Samen online winkelen

Winkelen met een vriendin of met mijn moeder vind ik heel leuk, maar het ontbreekt vaak in de tijd. En als we aan het shoppen zijn, is het terrasje ook altijd erg gezellig. Het resultaat we hebben nog niet alles.
Er is een online oplossing!

Shopwithyourfriends.com

Het concept Shop with your friends laat je online winkelen en jouw nieuwe outfit delen met je vriendinnen. Je kunt een eigen “lookbook” aanmaken om zo jouw nieuwe outfit samen te stellen en te tonen. Met een druk op de knop staat het op Facebook. De Bijenkorf heeft de mogelijkheid om jouw online outfit samen te stellen en de mening van je vriendinnen te vragen.Bijenkorf Shop with your friends Rachel van 20 jaar heeft deze leuke combinatie (rechts) samengesteld. Voor mij heel makkelijk. Ik kan hierop reageren via Facebook, het plaatsen op Facebook en zo de mening van mijn vrienden vragen. Natuurlik kan ik de combinaties ook direct bestellen.
Veel voordelen voor de Bijenkorf. Sociale interactie en het vullen van de website met die wensen en behoeftes van de klanten. Vergeet de koppelverkoop niet.
Wat kun jij ervan leren?

Luisteren naar klanten

Het allerbelangrijkste op social media is dat je luistert naar klanten. Stap over de drempel heen dat er veel klachten zullen komen als je actief aan social media gaat doen. Die klachten zijn er toch wel en je kunt er nu iets mee doen. Klanten ervaren jouw producten en diensten en zo kun je jouw service verbeteren. Ze hebben misschien wel die gouden tip!

Ga het gesprek aan

Als je actief bent op social media is het voordeel is dat je de vragen en klachten nu zult zien. De mogelijkheid om dit te beantwoorden ligt nu in jouw handen.

  • Bied een alternatief product aan als iets uitverkocht is
  • Geef goede instructies als iemand iets niet snapt
  • Zorg voor een goede ruilservice en bied dit proactief aan
  • Geef geld terug bij een klacht

Het wegnemen van klachten is waardevoller dan je denkt. Als je het goed oplost, dan laten ze dat ook weten.

Praktische luistertools

Je hoeft niet continu Twitter af te zoeken om te zien wat ze over je schrijven. Hieronder staan een paar praktische tools, die je kunnen helpen:

  • Twilert; alles wat er over jouw term gezegd wordt op Twitter in de mail
  • Google Alert; automatisch resultaten van een zoekopdracht (jouw product, of merk) in jouw inbox.
  • Tweetdeck & Hootsuite helpen je ook met het vastleggen van zoekopdrachten

Ga vooral de interactie aan, dat helpt jou en je klanten!


Vul dan onderstaande gegevens in en je ontvangt automatisch maandelijks Online Succes Verzekerd van ons.

 E-mailadres*   Voornaam   Achternaam

*verplicht veld
Uitschrijven kan altijd makkelijk via een link in de e-mail.

Delen via onderstaande social media knoppen waarderen wij enorm. Bedankt!

 

 

Trackbacks

  1. […] . Laat ons je helpen deze meldingen te ontvangen voor €65 excl. BTW. Samen online winkelen een blog over nieuwe ontwikkelen voor webshops zullen we […]