Help, ik moet iets met Pinterest!

Pinterest was direct de link met het Pauwerhuis, vandaar dat ik een mooi blogartikel voor hun heb opgesteld. Natuurlijk wil ik het ook delen via mijn eigen kennisblog.

Pinterest is het nieuwe sociale netwerk met een duidelijke visie. Net als het de dames van het Pauwerhuis, met hun leuke creatieve ideeën! Ik ben heel benieuwd hoe zij met pinterest invulling gaan geven aan hun PinterVisie plan.

Ik gebruik pinterest om mijn visie in beelden met de wereld te delen, met als doel anderen te inspireren en natuurlijk ook om zelf inspiratie op te doen.

Op Pinterest laat je zien wat jou inspireert, waar je mee bezig bent en wat je mooi en interessant vindt. Dus niet alleen plaatjes die met je werk te maken hebben, maar ook van plaatsen in de wereld of gerechten die je aanspreken. Een mooie kans om jouw zakelijke gezicht aan te vullen met een persoonlijker beeld. De plaatjes op het pinboard zijn verbonden met een bronpagina. Met één muisklik weet jij van welke website dat inspirerende idee of plaatje vandaan komt.

Pinterest is het snelst groeiende sociale netwerk met zo’n 11,7 miljoen unieke bezoekers wereldwijd, waarvan het grootse deel uit vrouwen bestaat.  Ben je nog niet op Pinterest, dan hier even een paar termen, zodat je de nieuwe ‘pinteresttaal’ leert kennen.

uitleg van Vanessa

Naast het delen via Pinterest kun je tegelijk ook foto’s delen via Twitter of Facebook. Het kan handig zijn om een zogenaamd Pinit knopje toe te voegen aan je webpagina’s of blogartikelen. Als je op jouw pagina een leuke foto plaatst, die uitnodigt om te delen met anderen, is de link naar jouw site snel gemaakt. Daar zit de kracht van Pinterest in het verkrijgen van meer traffic naar jouw site!

Omdat Pinterest nog op uitnodiging werkt, is de snelste weg een account aan te vragen via iemand die je kent of via het contactformulier van Us consulting. Het is wel belangrijk dat je het e-mailadres gebruikt dat je ook gebruikt voor Twitter, in verband met de koppelingen.

Tot slot: Heel veel PINplezier!

Vanessa Bos- Steijn

Dit artikel is geschreven door Vanessa Bos-Steijn van Us consulting. Us consulting is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het verbeteren van het rendement op websites via online marketing en social media. Voor meer informatie kijk op www.usconsulting.nl