Makkelijk werken aan een betere vindbaarheid én gebruikersvriendelijkheid

ToetsenbordIntern linken op een website is een heel eenvoudig en helpt in één keer je vindbaarheid op Google en de conversie op je website te verbeteren. Als je hard gewerkt hebt aan goede content en bijvoorbeeld een e-book, wil je zeker weten dat er voldoende bezoekers komen op deze pagina’s. Het gebruiken van interne links hoort in de strategie van de promotie van deze pagina, blog of e-book.

Interne links verwijzen naar andere pagina’s binnen de site

Interne links helpen je bij het opbouwen van de autoriteit van de pagina’s die jij hoger binnen Google wilt laten scoren. Het mooie is bij het verbeteren van jouw interne links is dat jezelf 100% in controle bent over de link, link tekst en de landingspagina.

Interne links is als stemmen voor jezelf en anderen op de hoogte brengen 
van jouw stem. Laat je horen!

Interne links zijn net als ‘stemmen’ voor jezelf en aan Google doorgeven dat deze pagina belangrijk is. Dat kun je natuurlijk heel goed aanvullen met links op externe websites en social media. Zeker social media zal een steeds grotere rol krijgen in de ranking binnen Google. Zie mijn eerdere blogartikel voor social media en seo.

Verhoog je conversie en neem je bezoeker aan de hand

Als bezoekers op je site zijn is het ook belangrijk om ze verder op weg te helpen. Bezoekers lezen pagina’s niet helemaal van A tot Z. Nee, ze scrollen over het scherm en springen met hun ogen van kopjes, beelden naar links. Daar kunnen net die woorden staan die ze triggeren om verder te gaan. En uiteindelijk dus om jouw gewenste actie te doen, zoals het invullen van het contactformulier, inschrijven voor een nieuwsbrief of kopen van een product.

Iedere pagina een link

Het is belangrijk dat er op elke pagina op je website een link staat naar een vervolgstap met de juiste zoekterm. Zo knoop je alles aan elkaar en verbeter je dus de site en de vindbaarheid.

Ga zorgvuldig linken

Denk bij iedere link na wat mensen verwachten of waar mensen op zoeken. Onderstaande voorbeeld geeft duidelijk aan hoe je goede links maakt.

Slecht voorbeeld Goed voorbeeld
Leer bij ons hoe je betere links maakt Leer hoe je betere links maakt voor het verhogen van zoekmachineoptimalisatie en conversie.

Wil je ook mee praten of meer weten over goed gebruik van links, neem dan contact met ons op! We willen graag jouw site beoordelen op goed gebruik van links.