Us consulting in de krant

Op donderdag 15 december 2012 stond onderstaand artikel in het Noord Hollands Dagblad.

koog aan de zaan – De Zaandijkse Vanessa Bos-Steijn lanceert vrijdag in Koog aan de Zaan haar nieuwe boek ’Help ik moet ook iets met social media’. Aan het boek is een trainingsprogramma gekoppeld, dat ondernemers leert geld te verdienen met social media.

Bos bedrijf Us Consulting adviseert het midden- en kleinbedrijf over gebruik van websites en social media. Ze verwacht dat bedrijven steeds meer social media zoals Twitter, Facebook, Hyves en LinkedIn zullen gebruiken voor marketingdoeleinden en klantenbinding. Uit het aanbod filtert Bos voor ondernemers de meest relevante netwerken. Met haar boek en trainingsprogramma gaat ze daar dieper op in. ,,Elk boek is op maat gemaakt. Op basis van gesprekken met de klant en zijn wensen en behoeften stel ik het cursusboek samen. Om te voorkomen dat het boek na aanschaf in de kast verdwijnt, zit er een trainingsprogramma aan vast. Zo word je gedwongen met de inhoud van het boek aan de slag te gaan en kun jebinnen twee maanden geld verdienen via social media.’’

Ook geeft ze tips over hoe je social media kunt gebruiken. Op haar eigen site twittert ze bijvoorbeeld: ’Nu lunchen, daarna lekker werken’. Geen tweet die direct geld oplevert, maar er is wel over nagedacht. ,,Een veelgehoorde klacht over Twitter is dat er veel aan borstklopperij wordt gedaan. Je moet niet alleen zakelijke mededelingen en reclame plaatsen; je moet ook mens blijven. Dat doe je door zulke kleine dingen te melden. Je zou zo’n 80% zakelijke – en 20% persoonlijke tweets moeten plaatsen.’’

De boekpresentatie is vanaf 17 uur in Koog aan Zee, Lagedijk 1-3 in Koog aan de Zaan. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden via www.helpikmoetookietsmetsocialmedia.nl